Curaçao

Germaine Rekwest in bestuur OCaN

Het nieuwe OCaN-bestuurslid Germaine Rekwest.

Den Haag – Germaine Rekwest is toegetreden tot het bestuur van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN).

Germaine is geboren op Curaçao, verhuisde op haar 11e naar Nederland en keerde op haar 22ste terug. ,,Ik heb twee jaar bij een belastingadvieskantoor gewerkt en ben toen weer voor vier jaar naar Nederland gegaan om te studeren. Na mijn studie heb ik een paar jaar op Curaçao gewerkt, maar ben ik toch weer naar Nederland vertrokken.”

Germaine heeft een drukke baan als wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit bij de sectie Belastingrecht. Vorig jaar heeft ze een lesprogramma Caribisch Belastingrecht ontwikkeld met onder meer gastsprekers van de eilanden. Ze heeft zich met het oog op haar promotie verdiept in de fiscale aspecten van de relatie van de eilanden (LGO of UPG) met de Europese Unie. ,,Ik ga daarover later dit jaar een conferentie in Willemstad organiseren. Het is verder de bedoeling dat ik betrokken wordt bij de Universiteit. Werk hebben in Nederland en op Curaçao is voor mij de ideale combinatie: als ik op Curaçao ben mis ik Nederland en als ik in Nederland ben mis ik Curaçao.”

Germaine was altijd al actief in het vrijwilligerswerk. Toen ze hoorde dat er in het bestuur van OCaN een vacature was hoefde ze niet lang na te denken: ,,Als bestuurslid van OCaN kan ik me nu ook inzetten voor de Caribische Nederlanders en de eilanden.”

Deel dit artikel