Curaçao

Curaçao wint King’s cup in Thailand

Curaçao gaat Nederland voor en heeft zojuist de King’s Cup in Thailand gewonnen. In de finale versloeg de ploeg van bondscoach Remco Bicentini Vietnam door na penalty’s (5-4).

Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. FC Den Bosch speler Jurich Carolina scoorde in de 58e minuut, maar Vietnam maakte in de 83e minuut gelijk. In de verlenging werd niet gescoord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die werden beter genomen door Curaçao. Maar het bleef tot de laatste strafschop spannend. Vietnam miste zijn tweede penalty, alle spelers van Curaçao scoorden.

De wedstrijden om de King’s cup gelden als voorbereiding op de Gold Cup. Het Curaçaose nationale team speelt op 17 juni de eerste wedstrijd om de Gold Cup 2019 in Jamaica tegen El Salvador.