Nieuws Curaçao

Video; corona lied van Edsel Juliet

Met zijn nieuwste nummer ‘Danki Corona’ (Dank je Corona)  neemt muzikant Edsel Juliet ons mee in wat een jaar lang corona hem persoonlijk heeft gebracht en geleerd.  Ook voor Juliet veranderde veel in 2020. Hij zag hoe het coronavirus om zich heen raasde en de wereld in haar greep kreeg.

Wat vóór de coronapandemie normaal leek, was ineens ook voor hem niet meer zo vanzelfsprekend. Juliet had eind 2019 net meegedaan met  het Nederlandse televisieprogramma All Together Now.  

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hij haalde een finaleplaats door de honderdkoppige jury te laten opstaan en meezingen met zijn vrolijke Caribisch Latin muziek.  Juliet: “2020 zag er goed uit met veel boekingen. Maar toen was daar corona, een lockdown met allerlei beperkingen en werden optredens geannuleerd. Ik had plots een zee van vrije tijd om alles te overdenken en had alleen maar vragen. Red ik het financieel nu mijn agenda in een klap leeg was? Hoelang duurt dit? Hoe moet ik mij opstellen als ik buiten ben? 

Ik groet vrienden en kennissen vaak uitbundig. Ik volgde dagelijks het nieuws op de voet en zag die verschrikkelijke beelden voorbij komen. Ook de beelden van Curaçao en Aruba. Dat raakte mij. 

Ik voerde lange gesprekken met familie en vrienden en zo hielden wij elkaar op de been.” 

“Je waardeert meer wat je hebt”

Het verplicht thuis zitten, zette Juliet aan het denken.  “Door het wegvallen van optredens wordt je wereld een stuk kleiner. Je bent meer op jezelf aangewezen. “Gelukkig kan ik prima alleen zijn en maak ik muziek. Ik dook de studio in, schreef dit nummer en maakte de muziek erbij.  Ik heb er vrij lang over gedaan. Muzikaal en tekstueel moest het namelijk kloppen maar ik had natuurlijk een zee van vrije tijd.”

Collega-muzikanten op Curaçao en in Nederland werden gevraagd mee te werken en muziekstukken in te spelen. “Ze begrepen de boodschap en werkten graag mee.” Het gaat op Curaçao om de muzikanten Eric Calmes, Igort Rivas, Dennis Aalse, en Alexy Montero. In Nederland hebben Delbert Bernabela, Eric Ignatia,  Daisy Janga, Vallery Kuster, Oongh Evertsz en Eric Wijngaarde meegewerkt. Het nummer is gemixt door Albert Windster.

Juliet: ”Hoewel we nog niet klaar zijn met corona, is het einde wel in zicht. Mijn boodschap is dan ook aan de luisteraars van dit nummer: haal uit deze periode en uit dit lied je eigen boodschap. Ik waardeer in elk geval wat ik heb en geniet meer dan ooit van het leven.”

Het nummer is hier te beluisteren en te bekijken:

Deel dit artikel